پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ با توجه به اینکه چندین سال هست که سند چشم انداز حذف مالاریا در افق 1404تدوین شده است، بنابراین سیستم بهداشتی و درمانی کشور موظف هست که در راستای اهداف و راهبرهای اصلی این سند گام بردارند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ با توجه به اینکه چندین سال هست که سند چشم انداز حذف مالاریا در افق 1404 تدوین شده است، بنابراین سیستم بهداشتی و درمانی کشور موظف هست که در راستای اهداف و راهبرهای اصلی این سند گام بردارند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ابراهیم نعیمی افزود؛ ارتقای دسترسی به خدمات تشخیص فوری و موثر بیماری مالاریا و  دسترسی به خدمات پیشگیری از طریق مدیریت تلفیق یافته ناقلین و تقویت نظام مراقبت مالاریا با تاکید بر پاسخ مناسب و به موقع را از راهبرهای اصلی برنامه حذف مالاریا می باشد.


وی تصریح کرد؛ برگزاری دوره های آموزشی و بازآموزی را برای پرسنل بهداشتی و درمانی امری ضروری هست، که برنامه خذف مالاریا وظیفه تک تک افراد جامعه نیاز و نیازمند است که از ظرفیت  کلیه نهاد های مرتبط در برنامه حذف مالاریا استفاده شود.


ریئس مرکز بهداشت استان، اضافه کرد؛ شایع ترین و معمول ترین روش انتقال مالاریا از طریق گزش پشه های آنوفل ماده است،وقتی  این پشه شخصی را نیش میزتد و خون او را می مکد اگر شخص مبتلا به مالاریا باشد تعدادی از انگل های  داخل خون بیمار در طی گزش وارد بدن شخص سالم می شود و این شخص بیمار خواهد شد، همچنین مالاریا می تواند از طریق انتقال خون، استفاده از سرنگ مشترک، و مادر باردر و جنین منتقل گردد، که اگر بیماری سریع تشخیص داده شودبیماری مالاریا به سادگی قابل درمان است.


معاون فنی  معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت؛ برنامه حذف مالاریا در افق 1404 را یکی از موفق ترین برنامه های وزارت بهداشت در طی یک دهه اخیر که با مقایسه آمار کشوری مالاریا در قبل و بعد از انقلاب در دهه چهل حدود بیست درصد جمعیت کشور به مالاریا مبتلا می شدندولی اکنون با حمایت مسولین نظام و تلاش ها ازخودگذشتگی های همه دست اندرکاران نظام بهداشتی مخصوصا نیروهای بهداشتی روند ابتلا به مالاریا با شیب قابل قبولی کاهش یافته است به طوریکه در سال 97 هیچ مورد انتقال محلی بیماری در کشور رخ نداده که باید قدردان زحمات همه همکاران باشیم.


مهندس محمد رضا قلعه گلاب اظهار داشت؛ تبادلات جمعیتی با کشورهای همسایه و مناطق بومی  این بیماری،بارندگی های اخیر،بی ثباتی اقتصادی، اجتماعی، سیاسی در کشورهای همسایه مخصوصاهمسایه جنوب شرقی، در دسترس نبودن اطلاعات کافی درباره ویژگی های مولکولی و بیولوژیک انگل های مالاریا در کشور و مخصوصا در استان  را از جمله چالش های مبارزه با بیماری مالاریا بوده و علی رغم همه این مشکلات و چالش ها، برنامه مبارزه با مالاریا با حداکثر توان ادامه تاکنون بدون وفقه ای ادامه داشته است.


 معاون فنی مرکز بهداشت استان ادامه داد؛ علاوه بر اینکه حذف مالاریا یک شاخص در حوزه سلامتی محسوب می شود یک شاخص توسعه ای هم محسوب می شود و این یعنی اگر کشوری موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا شود با استفاده از ظرفیت و توان داخلی خود این کار را انجام داده و این برای کشور بسیار با اهمیت می باشد.


برنامه مالاریا درمرکز بهداشت استان، در این جلسه گفت؛ کشور از سال 90 وارد مرحله حذف مالاریا شده که با تلاش همه همکاران و دست اندرکاران نظام بهداشتی و درمانی در سال 1397 هیچ مورد انتقال محلی اتفاق نیافتاد همچنین در استان بیش از سه سال هست که مورد انتقال محلی مالاریا رخ نداده است ولی  گواهی حذف برای کشورهایی صادر می شود که به فاصله سه سال متوالی هیچ مورد انتقال محلی در آن کشور رخ ندهد وبا توجه به اینکه در سال 2018 هیچ مورد انتقال محلی در کشور رخ نداد، سازمان بهداشت جهانی انتظار دارد که کشور ایران حتی در فاصله زودتر از افق 1404 یعنی تا سال 2020 میلادی موفق به گواهی حذف مالاریا شود.


داریوش بسطام یادآورشد؛ کشور  از آنجا که کشور عربستان طبق انتظارات سازمان بهداشت جهانی تا سال 2020 موفق به دریافت گواهی حذف مالاریا گردیده ولی با توجه به اینکه جمعیت ایران چندین برابر عربستان می باشد و بیش از 900 کیلومتر مرز مشترک با کشورهای افغانستان و پاکستان دارد از نظر سازمان بهداشتی و مجامع بین المللی حذف مالاریا در کشور جمهوری اسلامی ایران از اهمیت بیشتری برخوردار است.


  به گزارش وب دا: کارگاه آموزشی حذف مالاریا  با حضور معاون بهداشتی، معاون فنی مرکز بهداشت استان کارشناسان مسئول بیماری های شهرستان ها،کارشناس برنامه مالاریا در هر شهرستان،کارشناس آزمایشگاه مالاریا در هر شهرستان،کارشناسان کنترل عفونت بیمارستانی و مربیان آموزشگاه های بهورزی،دکتر عبد الکریم قدیمی مقدم فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان  و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ،دکتر عبیدی :دکترای انگل شناسی و عضو هیئت دانشگاه در سالن اجتماعات این معاونت برگزار شد.